X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Privacy en sociale netwerksites

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( -2 )
RSS van Tane Tane Auteur op infoyo sinds
04 Maart 2009


Bekijk het profiel van Tane
Datum: 22-06-2010
Auteur: Tane
Wanneer er wordt gesproken over privacy op sociale netwerksites zoals Facebook en Hyves, denkt men al gauw aan de privacy van tieners die van deze sociale media gebruik maken. Hoewel het belangrijk is voor tieners om op dergelijke websites voorzichtig te zijn, zijn zij niet de enigen. Ook volwassenen moeten voorzichtig omgaan met hun privacy  als het gaat om communicatie en ontmoeting met andere mensen op het internet.

Sociale netwerksites zijn gevaarlijke plekken

Hoewel websites zoals Hyves en Facebook goede plekken zijn om andere mensen online te ontmoeten en vooral mensen met dezelfde interesses als jij, kunnen deze websites ook gevaarlijke plekken zijn. In het recente verleden zijn er diverse voorvallen bekend waarbij iemand gewond raakte of verkracht werd bij een ontmoeting met iemand van een sociale netwerksite. Hetzelfde kan worden gezegd over dating websites. Wees dus altijd voorzichtig en op je hoede op sociale netwerksites zoals Hyves en Facebook.

Privacy op je profiel

Eťn van de manieren om je privacy te beschermen op een sociale netwerksite, is door te kijken welke informatie je over jezelf online zet. En dan voornamelijk wat je in je profiel over jezelf schrijft. Misschien dat je het je niet direct realiseert, maar veel gebruikers hebben hun online profiel zo ingesteld dat alle internetgebruikers de informatie daarop kunnen zien. Ze hoeven vaak niet lid te zijn van de sociale netwerksite of van je vriendengroep. Privacy begint met het afschermen van persoonlijke gegevens voor onbekenden.

Iedereen kan zich voordoen als een ander

Daarnaast is het raadzaam om op je hoede te zijn in de communicatie met andere internetgebruikers, vooral wanneer zij het initiatief nemen tot contact. Op de meeste sociale netwerksites kan iedereen een profiel aanmaken. Er wordt niet gecontroleerd of iemand ook daadwerkelijk de persoon is, die hij of zij zegt te zijn. Kap het chatgesprek af wanneer je het idee hebt dat iemand overdreven moeite doet om jou comfortabel te laten voelen of wanneer je denkt dat die persoon niet eerlijk is.

Sociale netwerksites en afspreken

Voor veel personen is chatten genoeg, anderen willen ook een real life ontmoeting. Wees altijd op je hoede wanneer je afspreekt met iemand die je alleen maar online kent. Dit artikel is niet bedoeld om je bang en onzeker te maken, maar om je bewust te maken van reŽle gevaren bij ontmoetingen via internet. Zorg dat je altijd even met iemand gebeld hebt voordat je afspreekt. Door te bellen kom je al veel meer over iemand te weten dan wanneer je alleen maar zou chatten. Stemgebruik en spreeksnelheid zeggen al veel over iemand. Kan de persoon vragen beantwoorden of moet de persoon veel nadenken? Klinkt de persoon ontspannen of toch enigszins gehaast? Wanneer je het niet vertrouwt, spreek dan niet af. Als je wel wilt afspreken, spreek dan af op een publieke plaats en laat een vriend of vriendin weten waar je bent.

Reacties op dit artikel
Vincent, 2012-09-08
( -1 )

Zeer goede tips!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl