X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Mobielterreur

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Carina03 Carina03 Auteur op infoyo sinds
17 Augustus 2008


Bekijk het profiel van Carina03
Datum: 17-09-2008
Auteur: Carina03
Ook gekeken naar rondom 10 en ook zoveel dingen herkend? Ze vinden zoveel uit dat we om erbij te horen onszelf volkomen vergeten.

E-mail, msn, chat en mobiel

Dat het mobieltje allang geen telefoon meer is voor noodgevallen is wel bekend, maar het loopt volledig uit de hand. Alweer een kind verkracht na een afspraak via internet. Loverboys die werken via het net, pedofielen en ga zo maar door. Wie doet hier iets aan. Mijn dochter komt binnen met haar I-pod in haar oren en de mobiel in haar hand want haar vriend kan sms-en, installeert zich achter de computer om even haar mail na te kijken en even checken wie on-line is. Ze heeft een tijdje gechat via een dating-line, doodeng vond ik dat, de dingen die ze ooit voorlas van wat er werd geschreven, daar krijg je als moeder nachtmerries van. Gelukkig vertrouwd mijn dochter op mijn moederinstinct en wil ze graag dat ik mijn oordeel geef, schreef dat na een paar sessies ook naar de betreffende jongen die dat ofwel heel verstandig vond, of meteen na dat bericht afhaakten. Ze heeft nu een vriend, ook via internet en gelukkig is dat goed uitgepakt. Een webcam heb ik gelukkig nooit voor haar gekocht, als je hoort wat daar mee gebeurt, yak. Op mijn computer heb ik zelfs nu nog oudercontrole, die heb ik er ooit eens opgezet en er nooit meer afgehaald. De ouders van jonge tieners en kinderen raad ik aan om dit te doen. Eigenlijk een inbreuk op de privacy, maar kijk af en toe eens mee en zet de computer nooit op de slaapkamer. En vooral waarschuwen, blijven waarschuwen. Laat ze naar de programma's kijken waar misbruik d.m.v. deze apparatuur in beeld komt en schuif de krant onder hun neus, zorg dat ze het ook echt lezen. We hebben het gevaar in huis gehaald zonder het te beseffen, de deur uitdoen kan niet meer (denken veel ouders).

Bellen in het openbaar

Het ergste van alles vind ik nog het bellen in het openbaar. Je krijgt dingen te horen waar je oren van gaan gloeien en je gaat je ernstig afvragen of jouw kinderen misschien ook ZO zijn. De harde oh's en ah's gevolgd door irritant gegiebel en een gepeperde opmerking uit zo'n klein mondje schallen door bus, tram en trein, iedereen mag meegenieten en horen hoeveel het kind al weet. Datzelfde kind heeft niet eens in de gaten dat ze ook de aandacht trekken van minder goedbedoelende sujetten. Hier kunnen we als ouders iets aan doen door de jeugd een pre-paid te geven met 5 euro erop te gebruiken in geval van nood. Als we dat nu allemaal doen dan kan er niet zoveel gebeld worden. De moderne tijd en daarmee de vooruitgang kunnen niet gestopt worden maar of al deze dingen ook goed zijn, ik waag het ernstig te betwijfelen.

Reacties op dit artikel
Jeff, 2008-09-18
( 0 )

Soms zou ik willen dat ze al deze dingen NOOIT uitgevonden hadden, op veel vlakken is het eerder teruggang.
Dees, 2008-09-19
( 0 )

Ik ben jong en heb een gruwelijk hekel aan al die dingen, je kan nooit meer gewoon kletsen.
Diana4, 2008-09-27
( 0 )

Mijn dochter wilde persť een mobiel, die kreeg ze ook voor haar verjaardag, met een prepaidkaart erbij van 20 euro. Ze heeft een oppasbaan, schoonmaakbaan en verzorgt een gehandicapte mevrouw. Ze kan zich dus een prepaidkaart veroorloven.
Nadat de kaart op was, werd de mobiel in een hoek geslingerd en nooit meer gebruikt. "Mam, ik kan ook goed zonder" zegt ze dan. Om mij heen sluiten ouders allerlei abonnementen voor hun kinderen af. Daar moeten ze eens mee stoppen, moet je zien hoe snel het afgelopen is.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl