X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Zelf de computer repareren of upgraden

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+6
  Goed artikel ( +6 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Tane Tane Auteur op infoyo sinds
04 Maart 2009


Bekijk het profiel van Tane
Datum: 20-07-2009
Auteur: Tane
Wanneer u ťťn of meerdere computers heeft gehad, heeft u vast eens problemen gehad met de hardware van de computer. U haastte u naar de computerwinkel om de computer te repareren. De kosten van een reparatie van de computer zijn vaak hoog en u weet niet precies wat er is gebeurd bij de reparatie. Veel beter is het dan om zelf te leren hoe u de PC kunt repareren.

Technische kennis om de PC te repareren

In eerste instantie is het noodzakelijk om technische kennis over de werking van de computer te vergaren. Wanneer uw Engels goed is kan ik u het boek Upgrading and Repairing PCs van Scott Mueller aanraden. Dit is het meest complete boek met beschrijvingen hoe u op de PC een diagnose van het hardware-probleem kunt doen en hoe u dit probleem kunt oplossen.

Bekend raken met de hardware van uw PC

Naast het kopen van het boek kunt u het best een iets oudere computer kopen om mee te experimenteren. U wilt immers niet per ongeluk uw eigen dure computer kapotmaken.

De beste manier om de hardware van deze computer te leren kennen is door de computer eerst helemaal uit elkaar te halen. Vervolgens bouwt u de computer weer opnieuw op. Wanneer de computer hierna correct werkt, heeft u uw eerste project al met succes afgerond.

Vaak is er ergens een Pentium 1 of Pentium 2 gratis op te halen. Ook kunt u voor een laag prijsje aan een Pentium 3 komen.

Uw eigen PC repareren of upgraden

Wanneer u bekend bent geraakt met de verschillende PC-onderdelen en het aandurft, kunt u gaan experimenteren met uw eigen PC. Misschien wilt u eens een grotere harde schijf aanschaffen en deze inbouwen in uw computer. Of misschien bent u toe aan een nieuwe videokaart in uw PC. Omdat u hebt geŽxperimenteerd met de oude computer kunt u nu weten hoe u ook onderdelen kunt vervangen in uw eigen computer.

Reacties op dit artikel
Rewin, 2009-11-05
( +3 )

Ik wil leren van installeren van computer, storing zoeken en opgraden. Ik heb geen boek en ook geen cd van computer. Leer me a.u.b.
Kingsapphire, 2010-01-16
( +3 )

Bedoel je met installeren, een besturingsprogramma op je computer zetten of de hardware in elkaar steken? Als je geen Instalatie CD gekregen hebt van je verkoper, dan moet je dit gaan vragen. Hij is verplicht er een te geven bij de verkoop. Voor een handleiding geldt juist hetzelfde. Als dit allemaal te veel werk lijkt kun je ook een besturingssysteem downloaden, branden op een cd, installeren en dan kraken. let wel: dit is niet legaal!

Een besturingssysteem installeren is niet zo moeilijk. Al je een installatie CD in je computer steekt, zou hij dit automatisch moeten detecteren en je de keuze geven het huidige besturingssysteem op te starten of het besturingssysteem te installeren van de CD. Indien hij dit niet doet, moet je de boot-opties in je bios aanpassen.

Wanneer je opgestart bent met de cd, volgen de stappen automatisch. Eerst moet je een hardeschijfpartitie kiezen om het systeem op te installeren (of ongepartitioneerde schijfruimte formateren). Vervolgens moet je gewoon de instructies, aangegeven op het scherm, volgen. Deze wijzen zichzelf uit.

Als je je computer in elkaar wilt steken, dan kun je de handleidingen op het internet vinden. Bijna iedere fabrikant zet zijn handleiding online. Je moet gewoon het modelnummer googelen. Begin met je moederbord, dan je processor + koeling, dan je ram-geheugen, vervolgens je grafische kaart (als die niet onboard op je moederbord zit), dan alle andere kaarten die rechtstreeks op je moederbord zitten en tenslotte alle randapparaten die via kabels verbonden worden.

Ik hoop dat je hier iets van bijgeleerd hebt.
Shamal, 2010-04-07
( +1 )

Ik wil graag meer weten over PC(repareren) maar ik kan geen Engels lezen,Wat is uw advies? graag u reactie.
Bijvoorbat dank

Shamal
Otmar, 2010-11-14
( +2 )

Ik wil graag een boek dat ik kan computer repareren, zo,n boek
net als van Scott Mueller maar in nederlandse taal of spaans.

Met vriendelijke groeten
Otmar
Tane, 2010-11-14
( 0 )

Beste OTmar,

Ik denk dat er wel vertalingen van het boek 'Upgrading and Repairing PCs' van Scott Mueller bestaan
Simon, 2011-04-14
( 0 )

beste meneer
ik ben simon ik heb allang zoek deze boeken niet gewoonden
mag ik waar gaan zoek ik heb noedig deze boeken
vriendlijke : met simon
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl