X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Verschillende printers voor computer

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Owais Owais Auteur op infoyo sinds
29 Oktober 2009


Bekijk het profiel van Owais
Datum: 08-12-2009
Auteur: Owais
De Letterwielprinter was de eerste printer die door een geautomatiseerd systeem bestuurd werd. Hij kwam voort uit de elektronische schrijfmachine. Via een printlint, dat zich tussen het letterwiel en het papier bevond, werden de letters op het papier gedrukt. De afdruksnelheid lag in de orde van grootte tussen de 20 en 2000 cps (characters per second) en de letters waren uiteraard van correspondentiekwaliteit (NLQ = Near Letter Quality).

De Matrixprinter

De Matrixprinter De matrixprinter is lange tijd een van de meest gebruikte printers geweest en wordt nu nog wel gebruikt bij bulkopdrachten (grote partijen standaardformulieren, bijvoorbeeld salarisspecificaties). Ook als er sprake is van doorslagen bewijst de matrixprinter nog steeds zijn diensten: een inkjet of laserprinter kan uitsluitend pagina's in enkelvoud afdrukken. De matrixprinter werkt met kettingformulieren. De letters komen op papier in de vorm van puntjes tot stand. De printkop in een matrixprinter bevat een aantal boven elkaar liggende naalden.

De Inkjetprinter

De Inkjetprinter is de populairste printer voor de particulier. Voor een bescheiden bedrag, zo een 80 euro to 400 euro, krijg je bijna de kwaliteit van een laserprinter en dat ook nog in kleur. Bij de inkjetprinter zijn naaldjes en het inktlint vervangen door kleine spuitjes die de vloeibare inkt op het papier spuiten. De Inkjetprinter maakt nauwelijks lawaai en drukt op gewoon papier met zo een 600 cps. Een nadeel van deze printes is wel dat de inkt bij grotere printopdrachten kan gaan vlekken. Bovendien zijn ze duur in gebruik (de cartridges zijn duur)

De Laserprinter

Tenslotte de Laserprinter: deze drukt hele pagina's tegelijk af. Laserprinters komen voor in de vorm van desktopexemplaren, als netwerkprinters en als mopier (een combinatie van kopieerapparaat en bulklaserprinter). In de Laserprinter wordt op een lichtgevoelige trommel een beeld van een pagina door een laserstraal beschreven. Op de plekken op de trommel die door de laserstraal beschreven zijn ontstaat een statisch geladen beeld van de pagina. Het statische beeld trekt de tonerpoederdeeltjes aan. Deze deeltjes worden overgebracht op een vel papier dat langs de lichtgevoelige trommel gerold wordt. Daarna wordt het tonerpoeder op het papier vastgebrand. Vandaar dat zowel Laserprinters als kopieen uit het kopieerapparaat nog warm zijn als ze uit de machine komen.

Reacties op dit artikel
Joman, 2010-02-12
( +2 )

HELLO,

I VOND DIS SITE A DOM SITE. You re a domkop
Katdeluna, 2011-04-27
( +2 )

Yes that's right
Reyhan, 2012-12-06
( -1 )

Lekkere ding
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl