X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De Monitor : Beeldverhoudingen en aansluitingen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Superjona97 Superjona97 Auteur op infoyo sinds
08 Juni 2009


Bekijk het profiel van Superjona97
Datum: 15-02-2010
Auteur: Superjona97
De monitor is een heel belangrijk stuk randapparatuur van de computer omdat je er altijd naar kijkt. Maar als je een nieuwe gaat kopen, dan mag je zeker geen slechte kopen, misschien heeft die wel niet de juiste beeldverhouding en aansluitingen die u wenst te hebben. Over beeldverhoudingen en aansluitingen leest u verder in het artikel.

De Beeldverhouding

Monitoren hebben verschillende beeldverhoudingen. Dit komt grotendeels omdat er voor elke verhouding een ander doel is. Sommige beeldverhoudingen werken nu eenmaal prettiger met een bepaald programma.

4:3

De 'vierkante' monitoren hebben een beeldverhouding van 4:3. Tegenwoordig is 4:3 al lang niet meer het standaard formaat. Maar grafische designers, tekenaars, schrijvers, etc. gebruiken liever het 4:3 formaat dan een ander formaat. Andere beeldverhoudingen, zoals 16:9, vinden zij te breed.

16:10

16:10 wordt het standaard formaat genoemd. Dit formaat wordt het meeste gebruikt bij laptops, en is een echt 'computerformaat.' Want de formaten 4:3 en 16:9 zijn gewoon ook hedendaagse formaten voor televisietoestellen. De meeste gebruikers waarderen dit formaat het meest, omdat ze een groot oppervlak hebben, en ook omdat het niet overdreven breed is.

16:9

In de toekomst zal dit het standaard formaat worden. Omdat je tegenwoordig aan 24 inch schermen minder dan 200 euro moet uitgeven, kunnen de meeste gebruikers hier prima mee overweg omdat er gemakkelijk 2 A4'tjes op geraken in origineel formaat. 16:9 wordt het meeste geapprecieerd door gamers, omdat ze breder zien, en dus een grotere kijkhoek hebben.


Aansluitingen

Aansluitingen D-Sub of VGA
VGA staat voor Video Graphics Array.
Dit is de oudste aansluiting die nu nog gebruikt wordt. Deze aansluiting zal je vooral zien op oudere computer of laptops. Omdat VGA analoog is, kan het van slechte kwaliteit zijn bij de hogere resoluties.


DVI

DVI staat voor Digital VideoInterface.
In tegenstelling tot VGA, is DVI volledig digitaal. Dit betekent dat er geen kwaliteitsverlies is bij hogere resoluties.HDMI

HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface.
HDMI zal je nog zeker tegenkomen op HD-Televisietoestellen. Ze is dus een universeel formaat, aangezien het nog voor talrijke andere dingen kan dienen.DisplayPort
DisplayPort is de recentste aanluiting. DisplayPort zal de in de toekomst de standaard verbinding worden, maar momenteel zijn er nog niet veel monitoren op de markt met een DisplayPort aansluiting. Vooral multimediagigant Apple is dol op deze aansluitingen.


Reacties op dit artikel
Romy, 2015-02-23
( 0 )

Bedankt voor het plaatsen van dit artikel!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl