X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De verschillende soorten webhosting

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+4
  Goed artikel ( +4 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van jtoonders jtoonders Auteur op infoyo sinds
17 April 2008


Bekijk het profiel van jtoonders
Datum: 09-07-2008
Auteur: Jtoonders
Dat is de vraag die duizenden particulieren, bedrijven en instellingen zich wekelijks stellen. Je hebt een website, wil deze tonen aan de hele wereld, en belangrijker nog; hij moet altijd bereikbaar zijn. Goede webhosting is dan een must.Maar, moet ik nou voor dat hostingpakket gaan van 1 euro per maand, of een dedicated server van 500 euro per maand? In dit webhosting artikel worden de verschillende mogelijkheden nader toegelicht.

Shared Webhosting

Shard webhosting (ook wel "virtuele webhosting" genoemd) is de meest voorkomende vorm van hosting. De webhosting provider heeft een eigen server, en verkoopt vervolgens aan zijn klanten een plekje op deze server, die vaak gedeeld wordt door honderden bedrijven.

Bij deze mogelijkheid maak je dus maar gebruik van een deel van de server, waardoor de kosten erg laag liggen. Bij shared webhosting hoef je je als klant geen zorgen te maken over (beveiligings)updates of technische aanpassingen aan de server. De hostingprovider is hiervoor verantwoordelijk wanneer je gebruik maakt van shared webhosting.

Nadeel van het delen van een server is dat je ook het risico deelt. Gaat er iets fout bij een andere website, of trekt een andere website op de server plotseling veel bezoekers, dan kan ook jouw website op dezelfde server daar last van ondervinden. Veel aanbieders van webhosting zitten hier echter bovenop, om dit zoveel mogelijk te voorkomen.

Dedicated webhosting (eigen server)

Dedicated webhosting (eigen server) Dedicated webhosting wordt door veel (grotere) bedrijven gebruikt, die niets te maken willen hebben met de techniek en het updaten van een server, maar wel graag iets meer willen betalen voor het feit dat ze hun webhosting server niet hoeven te delen.

Bij dedicated webhosting huur je een webserver van een hostingbedrijf, en heb je wel de volledige controle over de samenstelling en instellingen op de server. Deze opties kun je door de aanbieder laten realiseren.

Voor bedrijven die garanties willen over de snelheid en beschikbaarheid is dedicated webhosting een prima optie. Ook voor websites die shared webhosting ontgroeid zijn omdat ze veel bezoekers op hun website ontvangen, is dedicated webhosting een prima optie.

Co-located webhosting (eigen server)

Ook co-located webhosting lijkt erg op dedicated webhosting, met het grote verschil dat je de webserver in het begin al koopt. Deze server kun je vervolgens (laten) plaatsen in het datacenter van de webhosting provider, waardoor je gebruik kunt maken van alle facaliteiten die dit biedt. Tevens zijn hier in veel gevallen 24 uur per dag medewerkers aanwezig.

Veel bedrijven die gebruik maken van co-located webhosting kiezen ervoor om het (technische) beheer zelf uit te voeren. Webhosting providers bieden echter ook de mogelijkheid om dit tegen een kleine vergoeding aan hen uit te besteden.

Reacties op dit artikel
Mark, 2011-03-01
( 0 )

Iedereen kan kiezen wat op dat moment hem/haar het beste lijkt. Iedere webhost heeft z'n voor en nadeel. Bij shared hosting zijn de kosten lager, maar heeft het als nadeel dat als er iets fout gaat op een andere website dat jij daar ook last van hebt. Bij dedicated webhosting heb je daar geen last van, maar daar heb je als nadeel weer dat de kosten hoger liggen.
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl