X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een paar vervelende ervaringen met marktplaats

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van famke famke Auteur op infoyo sinds
16 Augustus 2008


Bekijk het profiel van famke
Datum: 16-11-2010
Auteur: Famke
In deze tijd van het jaar ben ik meer dan anders actief op marktplaats. Het is een goede tijd om goed spul te verkopen aan mensen die op zoek zijn voor een cadeau voor de feestdagen en er is genoeg te vinden om zelf cadeau te doen. Lange tijd heb ik geen enkel probleem gehad met handelen via deze site. Misschien ben ik daardoor wat te goed van vertrouwen geworden.

Opgelicht

Het leek zo mooi. Voor mijn zoon had ik een aantal spelletjes op de kop weten te tikken voor de wii die we vorig jaar van Sint Nicolaas hebben gekregen. Het vervolg op n van deze spellen stond ook op marktplaats. Dat leek me alvast een leuk cadeau voor zijn verjaardag, ook al is die pas in de zomer. Tegen die tijd zou hij deel 1 wel hebben uitgespeeld en toe zijn aan deel 2, redeneerde ik.
En wat een geluk; er stond een nieuw exemplaar aangeboden voor maar 20 euro, iets minder dan de helft van de winkelwaarde.

Aangezien ik nog nooit een probleem had gehad met vantevoren betalen voor een produkt en er 'ophalen en verzenden' bij de advertentie stond, maakte ik zoals altijd de prijs + verzendkosten over.
De avond daarna vond ik een mailtje van marktplaats in mijn mailbox. Het kwam erop neer dat er veel klachten waren geweest over deze verkoper en dat zijn account bij marktplaats derhalve geblokkeerd was.
Helaas. Net te laat voor mij.

Inderdaad heb ik niets meer van hem vernomen. Uiteindelijk heb ik het gemeld bij de politie, iets waar ik zeker anderhalf uur aan kwijt was, omdat er telkens iets misging.

Als de politie er werk van gaat maken, krijg ik een berichtje dat ik aangifte kan doen. Als het bij de rechter terechtkomt, maak ik pas kans op restitutie van mijn geld.
Het ging gelukkig niet om een heel erg groot bedrag, maar toch, het maakt me wel een stukje voorzichtiger!

Moeilijk doen

Met deze ervaring in mijn achterhoofd besloot ik voortaan alleen nog via PayPal te betalen. Daarbij heb je nog enige zekerheid als koper. Het kost een heleboel moeite om je gelijk en je geld te halen, maar het is tenminste iets.

Een volgende aankoop was een portemonnee voor mijn dochter. Ik had geen zin in vooraf betalen, dus zocht ik in de buurt. En jawel, een Gucci portemonnee (want dat wilde ze) die ze ook nog mooi vond (wat absoluut niet evident is) in mijn eigen stad.
Mooi, dacht ik. Die kan ik gewoon ophalen.

Helaas. De verkoopster had een vervelende ervaring met ophalen, dus wilde ze alleen verzenden. Wat deze ervaring was, heeft ze niet gezegd en ik baalde ervan, maar vooruit. Via PayPal durfde ik dat wel aan.
De vraagprijs was 5 euro, mijn bod was 3 euro en volgens haar waren de verzendkosten 2,66 (zware portemonnee, dit is de prijs voor brievenpost met een gewicht tussen 500 en 1000 gram, maar dan 2 cent meer) en 'dus' moest ik 8 euro betalen. Eh, dat is meer dan vraagprijs + verzendkosten!
Ik wilde niet moeilijk doen over een paar centen en ik stemde toe.  
In haar advertentie stond dat ze betalingen via PayPal accepteerde en ik sprak met haar af dat ik op deze manier zou betalen.

Eerst kreeg ik een mailtje dat ze toch liever wilde dat ik het over zou maken naar haar bankrekening, omdat ze de voorwaarden nog eens had gelezen en besefte dat zij verantwoordelijk gehouden zou worden als er iets bij de verzending misging.
Nogal wiedes. Dat is wat 'kopersbescherming' onder andere  inhoudt.
Ja, dag! dacht ik, en betaalde zoals afgesproken via PayPal.

Daarna klaagde ze, dat ze pas geld vanaf haar PayPal rekening naar haar eigen rekening kon boeken, als het bedrag minimaal 10 euro was. Of ik het niet toch via de bank wilde betalen. Dan zou zij de 8 euro terugstorten en betaalde ik via de bank.

Op dat punt had ik het eigenlijk al met haar gehad, maar ik wilde nog steeds die portemonnee. Dus stelde ik voor dat ze de portemonnee op zou sturen en dat ik dan 2 euro extra zou overmaken via PayPal, die zij daarna over zou maken via de bank. 
Een beetje ingewikkeld, overbodig en erg coulant, vond ik zelf. (Pas later bedacht ik dat ze ook zlf die 2 euro naar haar eigen PayPal rekening kon overmaken en vervolgens het hele bedrag terug kon boeken naar haar eigen rekening.)

Dat vond ze een goed idee, maar dan moest ik wel 3 euro overmaken (voor de zekerheid) vr ze de portemonnee op zou sturen.
Belachelijk! Ik had al betaald, meer dan ik wilde, omdat ik hem niet zelf op mocht komen halen, 3 km verderop, en dan wilde ze mr?

Ik mailde terug dat ze hem maar eerst op moest sturen en dat ik daarna het extra geld over zou maken. Ik vermeldde erbij, dat ze dat ook zelf kon doen.
Dat wilde ze niet. Als ik het niet vertrouwde, moest de koop maar niet doorgaan, mailde ze.

Ik heb een heel erg boze mail teruggestuurd. Een paar minuten later kreeg ik een berichtje van PayPal dat ze het bedrag teruggestuurd had. Gelukkig.

Een mailtje van haar volgde. Dat ze het jammer voor me vond dat ik opgelicht was, maar dat ik meer vertrouwen moest hebben in de andere handelaren op marktplaats.

Het kost me de grootste moeite daar niet meer op te reageren.

En pluspuntje: Om mijn (o zo veranderlijke) dochter te testen, heb ik een aantal advertenties van portemonnees in mijn bewaarde advertenties gezet en ze door haar laten beoordelen.
Hoera! Ze vond het ding waar het al die tijd om ging niet mooi!

Reacties op dit artikel
008, 2010-12-07
( -1 )

Srry hoor maar om die paar stuivers zo'n moeite doen, je opvreten, druk maken hahaha krijg een leven joh!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl