X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Marktplaats en oplichting

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
Datum: 14-12-2010
Wie heeft er nog nooit mee te maken gehad, je koopt iets via Marktplaats, stort het geld, en dan gebeurd er niets meer. Lees verder en wees gewaarschuwd

Wie kent het niet. Je loopt een rondje Marktplaats en je ziet iets dat je graag wilt hebben. Je benadert de verkoper, en het onderhandelen begint. Uiteindelijk kom je tot een leuke deal, je bouwt vertrouwen op met de verkoper, het lijkt allemaal heel goed, en dan geef je in goed vertrouwen je adres en bankgegevens aan een wildvreemde. Je maakt geld over en wacht op het artikel dat je hebt gekocht.
Helaas, het artikel komt niet, en je begint te emailen met de verkoper,is er misschien iets mis gegaan met de levering? Er komt geen antwoord, de verkoper zwijgt in alle talen. Langzaam begin je het vermoeden te krijgen dat er iets niet klopt en je gaat het internet op om informatie te krijgen over de verkoper. Tot je grote schrik blijkt de naam van de verkoper in allerlei oplichtingszaken voor te komen, en dan weet je het zeker. Je geld ben je kwijt, en naar je artikel kun je fluiten.
Dan begint er een lange moeizame periode van pogingen je geld terug te krijgen. Marktplaats wordt ingeschakeld, de internet politie, en er wordt aangifte gedaan bij de politie. Intussen probeer je ook via email nog contact te krijgen met de verkoper, door op zijn geweten in te spelen, maar helaas. De verkoper blijkt een 20 jarige junk te zijn, die jou ook nog is gaat bedreigen als je hem nogmaals wilt benaderen.
Onder allerlei pseudoniemen is deze jonge crimineel druk bezig geld te scoren voor zijn verslaving.
Heel handig verandert hij na elke zaak zijn emailadres, naam en woonplaats. Na veel speurwerk kom je acher zijn IP adres en speel je alles door aan de politie. Intussen gaat hij vrolijk door met zijn praktijken via Marktplaats. Telkens is hij zijn achtervolgers een stap voor en meer en meer slachtoffers trappen in zijn sluwe spelletje.
Mensen, wees alsjeblieft voorzichtig, en maak nooit nooit nooit geld over aan een onbekende. Als je wilt handelen via Marktplaats, doe dat dan handje contantje, en nooit via een overschrijving. Deze mensen zijn zo gehaaid in dit spelletje, dat verlies je altijd.
Ook ik ben na jarenlang handelen op internet, nu slachtoffer geworden van deze man, en heb mijn lesje geleerd. Gelukkig was het maar een klein bedrag, maar de weg om het terug te krijgen is heel erg lang. Opgeven doe ik natuurlijk niet, en aankomende week zal ik bij de politie aangifte doen van diefstal, maar naar alle waarschijnlijkheid is mijn geld inmiddels opgerookt, en zie ik dat nooit terug, maar ik zal wel mijn uiterste best doen om deze man te ontmaskeren en zorgen dat hij geen nieuwe slachtoffers meer maakt.

U bent gewaarschuwd. Zorg dat je je artikelen op gaat halen en betaal contact, zodat dit je bespaard blijft

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl