X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Bloggen en weblogs

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 05-01-2009
Auteur: Normyo
Hoewel veel blogsites het waarschijnlijk graag zouden willen, kunnen je geen blogs hebben zonder bloggers. Dat is zoiets als brood zonder bakker, of boeken zonder schrijvers. Maar in tegenstelling tot schrijvers, die vaak beweren niet exibitionistisch te zijn, zijn bloggers daar gewoon eerlijk over. Als je niet vindt dat je iets te vertellen hebt, dan ga je niet bloggen.

Bloggen

Ik moet toegeven dat ik het woord bloggen te vreemd vind om het te beschrijven. Maar in zekere zin is het beter webloggen, want het is tegenwoordig niet meer wat het was toen het webloggen begon.

Het eerste weblog, was precies dat: een website waarop iemand bij hield waar hij was geweest op internet en wat hij er van vond. Je kon nog niet direct reageren, behalve door via e-mail een reactie op te sturen.

Wat dat betreft is bloggen natuurlijk veel meer geworden en het heeft ook eigenlijk vele varianten ontwikkeld.

Blog varianten

De bekendste variant van bloggen is die waarbij iemand op een persoonlijke pagina, met speciale software zijn verhalen kwijt kan. Dat kunnen inhoudelijke verhalen zijn over een bepaald onderwerp, maar het kunnen ook niemandalletjes zijn over hoeveel spruitjes iemand vandaag gegeten heeft. De lezers van die verhalen kunnen vervolgens reageren. Soms zie je zelfs de situatie ontstaan, dat de lezers op elkaar gaan reageren en dat de inhoud van de reacties in niets meer te maken hebben met het blog.

Een variant op dit eigen verhalen bloggen is het copiŽren van andermans verhalen. Vaak gaat het dan om artikelen uit kranten of tijdschriften, die de blogger interessant of belangrijk vindt. Soms komt het voor, dat een blogger zijn eigen reactie geeft. Maar nog vaker laat de blogger het aan zijn lezers over om te reageren en reageert dan op de reacties.

Een variatie op het copiŽren van verhalen is het linken naar verhalen of blogs, precies zoals eKudos doet. Waarom is dit een variant op bloggen, omdat je kunt reageren op het verhaal en het wordt door lezers gecreŽerd, niet door schrijvers of journalisten.

Tegenwoordig heb je zelfs een media variant op het privť bloggen. Het gaat dan vaak om grote media sites. De sites zijn niet langer een copie van het tijdschrift of de krant, maar zijn onafhankelijke media naast de papieren uitgave. Hoewel ook de artikelen uit de papieren versie vaak in de vorm van een samenvatting worden gepubliceerd of alleen toegankelijk zijn voor abonnees. De site maakt daarbij echter gebruik van een belangrijke mogelijkheid die internet biedt, namelijk het direct kunnen reageren. En daarom kun je op veel kranten en tijdschriften sites tegenwoordig direct op een artikel reageren. En zijn het eigenlijk per definitie blogsites geworden, ook al zijn de schrijvers, broodschrijvers.

Verder heb je natuurlijk nog de blog variant, waarbij meerdere auteurs aan hetzelfde blog werken. Wat natuurlijk vooral het voordeel heeft, dat je als auteur niet iedere dag hoeft te schrijven.

Dan heb je nog de specialistische blogs, die over een specifiek onderwerp schrijven. Vaak beginnen deze blogs als een hobby. Maar als ze dank zij de vele bezoekers geld kunnen gaan verdienen, dan worden het broodschrijvers.

En zoals het hoort kun je tegenwoordig ook nog foto of video bloggen.


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl