X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De Mediatheek

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+1
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van carla carla Auteur op infoyo sinds
02 December 2008


Bekijk het profiel van carla
Datum: 30-01-2009
Auteur: Carla
De mediatheek binnen het VMBO onderwijs bestaat nog niet zo heel erg lang. Daardoor zijn er ook grote verschillen. Is de ene mediatheek maar heel klein met 6 computers, en bemand door een enkele vrijwilliger. Daarin tegen is de andere mediatheek heel erg groot met wel 60 computers,met betaalde en een gediplomeerde mediathecaris/caresse.

De mediatheek waar ik werkzaam ben zit hier tussen in, 24 computers en 12 laptops.

Het schoolpasje

Bijna alle mediatheken werken met een schoolpasje, die aan het begin van het schooljaar wordt uitgedeeld aan de leerlingen. Op onze school word het pasje ook gebruikt bij te laat komen, en de schoolfeesten.

Computers in de school

De laatste jaren is het gebruik van de computer alleen maar gestegen. Bijna alle vakken zijn digitaal, zowel alle toetsen, als de schriftelijke examens. Docenten geven geen les meer met een schoolbord en krijtje, maar geven les met een smartbord, of een laptop met beamer.

Boeken lenen in de mediatheek

In onze mediatheek kun je Nederlandse en Engelse boeken lenen. Je zoekt een boek uit welke je wil lenen, en op vertoon van je pasje wordt je boek gescand. Het boek kan je dan voor 4 weken mee naar huis nemen. Als je het boek nog iets langer nodig hebt, is het mogelijk om het nog voor 2 weken te verlengen. Boeken die te laat teruggebracht worden, kunnen niet verlengd worden. En wordt boete over berekend, de boete bedraagt Ä 0,10 per dag, per boek.

Computers in de mediatheek

De computers in de mediatheek kunnen klassikaal gebruikt worden, maar ook individueel. Je kan er huiswerk maken, boeken lezen, informatie opzoeken voor werkstukken, leesverslagen vinden, kopiŽren en printen. Zwart/wit printen is gratis en een kleurenprint kost Ä 0,25. Iedere leerling krijgt aan het begin van het schooljaar een eigen account met wachtwoord. Dit is om je schoolwerk goed te beveiligen. Het uitlenen van je account is dus verboden. Ook na de les is het mogelijk om in de mediatheek te werken. De computers mogen alleen gebruikt worden voor schooldoeleinden, chatten, spelletjes en hyves etc, zijn dus verboden.

Mediatheeksoftware

Er is speciaal voor het beheren van de mediatheek software ontwikkeld. Die niet alleen efficiŽnt en gebruiksvriendelijk is, maar ook erg snel. En wordt het beheren een stuk makkelijker. Zelf werk ik met het software programma, Aura computerreserveringen, uitleenadministratie en met catalogus.

Reacties op dit artikel
Helene, 2012-01-30
( 0 )

Met welk softwareprogramma werk je?
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl