X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

 • Ontvang 5 originele gedichten
 • Volledig gepersonaliseerd
 • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De beste zijn

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 18-03-2009
Auteur: Normyo
Wat is de behoefte van bedrijven om de beste te zijn in hun categorie? De meeste bedrijven weten toch, dat het beste wat mogelijk is onbetaalbaar is of onbetaalbaar gevonden wordt. Daarbij verschilt per mens wat hij of zij het beste vindt.

Tegenwoordig

Hoewel er vroeger natuurlijk ook verkiezingen waren, waar de beste slager of de beste boekhandel werd gekozen, is het tegenwoordig toch anders. Voor de tijd van het WWW werd de beste slager misschien lokaal gekozen door de klanten, maar landelijk was het een verkiezing binnen de vereniging van slagers.

Tegenwoordig hebben we landelijke verkiezingen voor de beste winkelonline, hoewel het nooit zo kan zijn, dat iedereen die stemt op een winkel, daar gebruik van gemaakt kan hebben. Maar als je ziet dat webwinkels nu gewoon iedereen in hun mailingbestand gaan vragen om te stemmen, dan kun je je afvragen wat de waarde is van zo'n landelijke stemming voor de beste thuiswinkel. En als je ziet, dat iedereen die een thuiswinkel heeft, op zijn voorpagina zet, dat hij meedoet aan de verkiezing, hoe weet je als stemv erzamelaar dan zeker of de verkiezing eerlijk is?

Natuurlijk geldt bij dit soort stemmingen wel de wet van de grote getallen. Zodra een verkiezing meer stemmers heeft dan tienduizend mensen, vallen de enkele afwijkende stemmen in het niet en wordt hun invloed minimaal. Maar wat nu als het me lukt om honderdduizend stemmen te sturen? En laten we eerlijk zijn, sommige gegevensbanken op dit moment zijn groter dan honderdduizend stemmen.

Stemmingen op internet

Nu geldt voor iedere stemming, dat de antwoorden die je krijgt afhankelijk zijn van de vragen die je stelt. Bij de verkiezingen voor de tweede kamer van de Staten Generaal, is de vraag:
Wie wilt u dat er de komende vier jaar voor u gaat controleren en beslissen over de richting waarin Nederland gaat?

Bij een verkiezing voor de beste thuiswinkel is de vraag in essentie:
Welke winkel heeft u het beste product geleverd?

Voor een thuiswinkel bestaat dat product echter uit meer dan een fysiek product, dat verkocht wordt. Het gaat om de kwaliteit van de website:
 • Kon u makkelijk vinden wat u zocht?
 • Hoe werkte de website?
 • Was het makkelijk afrekenen?
Het gaat om de kwaliteit van de levering:
 • Hoe snel werd het product geleverd?
 • Hoe goed kwam het geleverde product overeen met de productinformatie op de site?
Het gaat om de kwaliteit van de dienst:
 • Hoe werd u geÔnformeerd en hoe duidelijk en begrijpelijk was die informatie?
 • Hoe was de garantie?
 • Hoe was het contact met de organisatie, buiten de website om?
Dit zijn hele andere vragen, dan die welke je zou stellen als het ging om een slager om de hoek. Maar dit zijn ook hele andere vragen, dan die je zou stellen, als je de website zou moeten beoordelen op de kwaliteit van het proces van de organisatie achter de website. Want op dat punt kan een website ook bekeken worden op de beste van zijn soort. Maar ja, hoeveel organisaties zouden dat willen?

Ik vraag me alleen af, hoeveel mensen zichzelf deze vragen stellen, als ze hun oordeel uitspreken over een website. Of zouden de meeste gewoon ergens op stemmen en hopen dat ze op een winnaar stemmen?

En uiteindelijk is dat label 'de beste thuiswinkel van ...' geen enkele garantie voor een voortgaande kwaliteit. Als je pech hebt, dan heb jij net dat maandagochtend exemplaar via de post gekregen. Dan is het altijd maar afwachten of de beste ook werkelijk de beste wil zijn in garantie en service.


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl