X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


De iPad discussie

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 02-02-2010
Auteur: Normyo
Als je een typisch voorbeeld wilt zien van de manier waarop de ICT wereld discussieerd, dan is de discussie over de Apple iPad een mooi voorbeeld. De voor- en tegenstanders weten precies wat er goed of fout is aan een product dat nog niemand heeft kunnen gebruiken. Maar als puntje bij paaltje komt dan is het de gebruiker die beslist wat hij belangrijk vindt en daarbij luistert hij niet echt naar de deelnemers van de discussie. Net zoals niemand heeft geluisterd toen de iPod en iPhone op de markt kwam.

De iPad discussie

Wat opvalt aan de discussie over de Apple iPad op dit moment is de scheiding in twee kampen:
het is een waardeloos apparaat
versus†
wat een geweldig apparaat

De waarheid ligt uiteindelijk natuurlijk ergens in het midden. Maar dat kunnen we pas zien als het apparaat in de praktijk wordt gebruikt.

Op dit moment wijzen de tegenstanders vooral op de gebreken van het apparaat. Je kunt het niet gebruiken met websites waar ze flash gebruiken om bewegend beeld te creŽren. Het heeft geen USB aansluiting. Het is geen widescreen met een verhouding 16:9 maar een ouderwets formaat met een verhouding van 4:3. Je kunt er niet mee multitasken. Je kunt er niet mee printen. Je bent gedwongen om iTunes te gebruiken om te kunnen synchroniseren. Er zit geen camera op om met beeld te kunnen chatten of foto's te maken. Niemand gaat twee mobiele abonnementen nemen voor zijn mobiele telefoon en iPad zodat je altijd en overal een dataverbinding hebt. Het is een ereader voor boeken met e-inkt.

De voorstanders komen vooral met redeneringen waarom de tegenstanders het fout hebben. Zo gaat het gebruik van flash op internet verdwijnen met het toenemende gebruik van html5. Je kunt door geen flash te gebruiken op je iPad wel tien uur gebruik maken van de batterij. Als je de iPad moet vasthouden om foto's te maken dan is dat alleen maar onhandig. Als je de iPad wilt gebruiken voor videochat dan krijg je een toch vooral kin en neusgat opnames, niet erg flatteus. Je hebt geen USB nodig want je hebt wifi. Er zijn zoveel apps in de iPhone store, dat er voor ieder probleem wel een oplossing is. Je kunt er meer mee dan alleen maar e-books lezen.

Nadat de iPad is uitgekomen zullen de eerste gebruikers wel de echte problemen rapporteren. Bijvoorbeeld het gemak waarmee het scherm krast. Of dat die tien uur gebruikstijd alleen geldt als je de iPad gebruikt voor tekst. Of je kunt de speciale versie van Keynote, het Apple presentatieprogramma, alleen gebruiken met speciale beamers, die beschikken over wifi.

Het jammerlijke is echter aan deze discussie dat beide partijen het alleen maar hebben over de kenmerken die Apple bekend heeft gemaakt over de iPad en het niet hebben over de gebruiksmogelijkheden. Want laten we eerlijk zijn. De mobiele telefoon heeft goed bezien meer nadelen dan voordelen. Maar toch hebben we allemaal een mobiele telefoon, waarvan we precies kunnen zeggen wat het voordeel is dat we hem hebben, zonder dat we ons druk maken over de nadelen.

Bruikbaarheid

Het werkelijke succes van de iPad zal dan ook vooral bepaald worden door de gebruiker. Maar bovenal zal zijn succes bepaald worden door de makers van applicaties, net zoals het succes van de personal computer te danken is aan het feit dat iemand het spreadsheet bedacht. Als dat nooit gebeurt was, dan was de PC waarschijnlijk altijd een apparaat gebleven van hobbyisten en nerds die zelf hun PC's wilden bouwen en toepassingen schrijven.

Het succes van de iPad zal dan ook vooral bepaald worden door applicaties die gebruikers geven wat ze willen. Zoals het eigenlijk altijd de mogelijkheden van een apparaat zijn geweest die bepalen of het een succes wordt of niet. Waarom is de televisie een succes, omdat het ontspanning brengt. Waarom is internet een succes, omdat het met e-mail en websites inspeelt op de menselijke behoefte om contact te maken met elkaar. Waarom is de auto een succes, omdat je er makkelijker mee van deur tot deur reist, dan met het openbaar vervoer. Waarom is de foto- en videocamera een succes, omdat je er het verleden in beelden mee kunt vastleggen. Waarom zijn cafť's een succes, omdat je er onder het genot van een drankje contact kunt maken met mensen die je vaag tot redelijk goed kent zonder verplichtingen te creŽren. Succes van een product is dus vooral afhankelijk van de bruikbaarheid, niet van de eigenschappen van het apparaat zelf.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl