X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Aandacht vragen

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Normyo Normyo Auteur op infoyo sinds
12 November 2008


Bekijk het profiel van Normyo
Datum: 29-03-2010
Auteur: Normyo
Volgens sommige commentatoren zijn mensen die actief zijn op sociale media op internet mensen die opzoek zijn naar aandacht. Hoe ze aan die wetenschap komen is niet helemaal duidelijk, want er zijn een heleboel redenen mogelijk waarom mensen actief zijn op sociale netwerken op internet, niet alleen het vragen om aandacht.

Aandacht

Nu is er natuurlijk niets op tegen om aandacht te krijgen. Zelfs die commentatoren geven hun commentaar omdat er mensen zijn die er aandacht aanbesteden. Het gaat zelfs terug tot de manier waarop we onze vaardigheden ontwikkelen als baby en peuter. Gedrag dat geen aandacht krijgt laten we na een tijdje achterwegen. Aandacht geven gaat zelfs zover dat het verkeerd gedrag kan aanleren. Ouders die bijvoorbeeld alleen op negatief gedrag reageren, creŽren kinderen die met negatief gedrag aandacht proberen te krijgen. Helaas blijkt aandacht dus een sterk instrument te zijn in de menselijke ontwikkeling en raken we er verslaafd aan. Tegelijkertijd hebben we het nodig om ons te kunnen ontwikkelen.

Maar om dan te roepen dat iedereen die op internet actief is aandacht wil hebben is wat vreemd. Zeker als je bedenkt dat er nog andere redenen te bedenken zijn waarom mensen op internet actief zijn. Maar laten we vooral niet al die mensen die gewoon hun eigen dingetje doen op internet vergeten. Al die mensen die hun eigen dingetje doen op internet zonder zich iets aan te trekken van wat anderen vinden. Doen die het dan ook voor de aandacht of is het soms een vorm van sublimeren van hun behoefte aan aandacht.

Redenen

Er zijn vast meer redenen te bedenken voor het actief zijn op internet dan alleen maar aandacht. Want als dat de enige reden is waarom mensen iets doen, dan geldt die reden ook in de reŽle wereld. Dan is iedereen die in het cafť een gesprek aangaat met vrienden alleen maar opzoek naar aandacht. Dan is iedere amateurvoetballer een aandachttrekker, zelfs als er geen publiek aanwezig is.

Het is eerder zo dat mensen die ergens actief mee bezig zijn hun genoegdoening krijgen uit het doen zelf. De amateurvoetballer vindt het gewoon leuk om samen met tweeŽntwintig andere mannen achter een bal aan te rennen en te proberen te winnen. De gebruiker van sociale websites op internet vindt het gewoon leuk om anderen te vertellen over wat er in zijn leven gebeurt. Of hij vindt het leuk om zijn verhaal te vertellen, omdat hij het vertellen van verhalen leuk vindt. Zo zijn er een heleboel redenen te bedenken voor het waarom mensen actief zijn op sites als Twitter, Facebook, Hyves, Web-log, MSN enzovoort. Sommige mensen zijn er zelfs actief omdat ze er geld mee verdienen of het leuk vinden om anderen aandacht te geven.

Maar dat kan volgens sommige commentatoren van sociale media op internet dus niet. Je kunt niet actief zijn omdat je anderen aandacht wilt geven. Je doet het allemaal omdat je zelf aandacht wilt hebben of krijgen.

Wel vreemd dat die commentatoren dan niet van zichzelf zeggen dat ze aandacht zoeken door contact op te nemen met journalisten en hun mening te geven over actievelingen op sociale websites. Weten we meteen waarom ze zo'n zwart-wit mening geven.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl