X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Een websitemaken in Xhtml & CSS

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-5
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -6 )
RSS van owningy0u owningy0u Auteur op infoyo sinds
21 November 2008


Bekijk het profiel van owningy0u
Datum: 05-01-2009
Auteur: Owningy0u
Er zijn verschillende soorten programeer talen maar de basis van een website blijft echter nog steeds (X)HTML en CSS. In dit artikel gaan we hier verder op in.

Xhtml voor de inhoud van webpagina's

Waarschijnlijk hebt u wel eens gehoord van HTML (Hyper Text Markup Language), de basis van vele websites. Wij gaan het echter hebben over  XHTML, oftewel eXtensible Hyper Text Markup Language. XHTML is bedoeld als opvolger van HTML en vraagt wat meer 'commitment' van de webdesigner. Er mag namelijk niet zoveel als in HTML maar dit heeft tot gevolg dat de code die geschreven wordt duidelijker is en door meerdere browsers ondersteund wordt. XHTML is bedoeld voor het beschrijven van de inhoud van webpagina's.

Een website kan worden ontwikkeld door alleen gebruik te maken van XHTML. Dit is bij veel websites ook nog het geval. De website is dan vaak bedoeld als enkel informatief en er wordt geen informatie of interactie van de bezoeker verwacht. Een voorbeeld van zo'n website is JIP Jongeren Informatie Punt(http://www.jip.org/). Deze website vraagt geen enkele interactie van de bezoeker en is puur informatief.

Css voor de opmaak en vormgeving van websites

Terwijl XHTML de inhoud van een webpagina beschrijft willen we ook graag een bepaalde stijl en vormgeving aan de website geven. Hiervoor maakt men  vrijwel altijd gebruik van CSS. Cascading Style Sheets beschrijven welke vorm en opmaak de elementen in de XHTML code moeten aannemen.

CSS kan samen met de XHTML code in hetzelfde bestand beschreven worden maar het is beter en overzichtelijker om de CSS code in een apart bestand of aparte bestanden te beschrijven. Deze bestanden worden dan geladen door de XHTML pagina's door middel van het statement:

<link href="http://www.url.com/algemeen.css" rel="stylesheet" type="text/css" />

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl