X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Autisten Testen Software

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
0
  Goed artikel ( 0 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van lilyvp1978 lilyvp1978 Auteur op infoyo sinds
08 Januari 2009


Bekijk het profiel van lilyvp1978
Datum: 12-01-2009
Auteur: Lilyvp1978
Meer en meer ICT-bedrijven in Belgie en Nederland werken samen met autistische verenigingen om nieuwe software-systemen te testen. Deze personen beschikken over een aantal merkwaardige talenten die een grote bijdrage leveren aan het testproces.

Een groot deel van ons associeert de term "autisme" onmiddellijk met de sublieme vertolking van Dustin Hoffman in de kaskraker "Rainman". Nochthans werd dit gegeven de laatste jaren uit de taboesfeer gehaald en werden er in de media zeer verschillende aspecten van deze aandoening belicht. Autisme blijkt voor te komen in verschillende gradaties en combineert (soms grote) beperkingen met (grote) talenten.

Alhoewel de meerderheid autisten over een meer dan gemiddelde intelligentie beschikt, zijn ze niet zelden verplicht tot het uitoefenen van een job in een beschutte werkplaats of raken ze helemaal niet aan werk. Sinds het afgelopen jaar kwam daar verandering in. Via mijn job in de ICT-wereld kwam ik in contact met PASSWERK (http://www.passwerk.be). Deze non-profit vereniging zorgt ervoor dat autisten in de ICT-wereld worden ingezet tijdens het testen van nieuwe software systemen.

Het testen van zo'n systeem is geen sinecure: alle mogelijke manieren waarop het systeem zou kunnen vastlopen of een ongewenst resultaat zou kunnen opleveren moeten afgeblokt worden. Door iemand die niet zo technisch of gestructureerd denkt wordt er dan wel al eens iets over het hoofd gezien. Veel autisten hebben een verbazingwekkende aanleg voor alles wat mathematisch, gestructureerd en routineus is. Zij denken bijna zoals een echte computer en blijken dan ook de ideale testers te zijn, zoals bewezen wordt door het succes van PASSWERK. Natuurlijk vergt zulke samenwerking ook een aanpassing van de collega's. Vooraf wordt het team waar de tester aan de slag gaat voorbereid rond wat wel en niet kan in de sociale omgang.

Ook in Nederland zorgt AUTEST dat deze mensen terug een uitdaging hebben en een aanzienlijke bijdrage leveren aan het bedrijsleven. En dit kunnen we toch alleen maar toejuichen, niet?


Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl