X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Besturingssystemen van Computers

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
-3
  Goed artikel ( +1 )
  Slecht artikel ( -4 )
RSS van Owais Owais Auteur op infoyo sinds
29 Oktober 2009


Bekijk het profiel van Owais
Datum: 01-12-2009
Auteur: Owais
Het besturingssysteem, ook wel operating system of OS genoemd, is een verzameling programmas die ervoor zorgt dat gegevens en instructies naar de juiste onderdelen van de computer worden gestuurd en dat deze onderdelen met elkaar kunnen communiceren. Ook de gebruiker en andere programmas kunnen via het besturingssysteem opdrachten geven aan de computer en krijgen op hun beurt ook weer informatie van het besturingssysteem.

Verschillende soorten besturingssystemen

MS-Dos (Microsoft Disk Operation System) is vanaf de jaren 1980 een van de belangrijkste besturingssystemen geweest. Het was een commandogestuurd besturingssysteem waarbij alle opdrachten getypt moesten worden. Het nadeel was dat de gebruiker de commando's moest kennen en geen typfouten mocht maken. Bestandsnamen mochten uit maximaal acht tekens voor de naam en drie tekens voor de extensie bestaan. Ook was er weinig geheugen beschikbaar en kon er maar met een programma tegenlijk worden gewerkt. MS-Dos 6.22 was de laatste volledige versie van dit besturingssysteem. Vanaf de jaren 90 was Microsoft Windows uitgekomen en was het einde voor MS-Dos.

Reacties op dit artikel
Patrick, 2010-03-20
( 0 )

Een OS is een plaform voor programma's die processortijd verdeeld onder programma's en ervoor zorgt dat programma's via het OS kunnen praten met de hardware. Het OS op zijn beurt bestaat uit een zogenaamde kernel die die hardware laag verzorgt en lagen daaromheen om functionaliteit en beveiliging te garanderen.

Hou je mond aub
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl