X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Handleiding Utorrent

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +3 )
  Slecht artikel ( -1 )
RSS van KDoes KDoes Auteur op infoyo sinds
22 September 2009


Bekijk het profiel van KDoes
Datum: 25-09-2009
Auteur: KDoes
In deze handleiding leer je stap voor stap hoe je films, spellen etc. kunt downloaden met behulp van het programma Utorrent. Utorrent is een klein programma en neemt dus weinig ruimte in op je harde schijf. Daarentegen bied het wel alle mogelijkheden die je van een Bittorrent client mag verwachten.

Basisbegrippen

Om te beginnen een klein stukje 'algemene kennis'

Want wat zijn torrents? Hoe moet je downloaden via torrents?

BitTorrent
(van het Engels torrent, dat stortvloed betekent) is een systeem om peer-to-peer gegevens uit te wisselen, dat gebruik maakt van een centrale locatie (de tracker). Deze tracker coördineert de downloads maar levert zelf geen bestanden. Het downloaden gebeurt centraal en bestaat uit het uitwisselen van stukken van bestanden tussen alle gebruikers die op dat moment verbonden zijn met het systeem. 

Utorrent is een Bittorrent client (ofwel een systeem dat gebruik maakt van Bittorrent) waarmee je de centrale databank van downloads kan benaderen. Deze centrale databank heet de zogenoemde "tracker". Zodra je een torrent-bestand hebt gedownload van een website wordt je door Utorrent in verbinding gebracht met deze tracker.

De tracker houdt het aantal gebruikers automatisch bij en volgt wie het bestand aan het downloaden zijn of al gedownload hebben. Deze gebruikers noemt men "seeds". De tracker zorgt ervoor dat de aanbieders en ontvangers met elkaar verbonden worden. Zoeken naar iemand die de download al heeft hoeft dus ook niet, de tracker weet wie het bestand hebben en kan direct beginnen met downloaden.

Als je begint met het downloaden van een bestand gaat het eerst vaak heel snel omdat er meer mensen zijn die beginnen met het starten van een download en de begindelen dus automatisch via de tracker delen. Vaak gaat het downloaden wat langzamer als je bijna alle delen van de download binnen hebt. Dit komt omdat de laatste stukken wat ‘zeldzamer’ zijn omdat veel gebruikers meteen uTorrent afsluiten als het bestand binnen is.

De torrentbestanden zijn te downloaden via diverse websites.

Utorrent: de voordelen
* Gebruikersvriendelijk interface
* Veel gebruikers dus veel ‘seeds’
* Klein en licht programma die weinig ruimte in neemt op de harde schijf
* De bestanden die u download worden ook geupload

Utorrent: de nadelen
* Het kan ook een nadeel zijn; De bestanden die u download worden ook ge-upload (gedeeld)
* Het openen van poorten als je een router hebt
* Niet voor losse muziek bestanden

Installeren van Utorrent


Start de installatie en doorloop stap-voor-stap het installatieprogramma zoals u bij het installeren van elk ander programma ook zou doen. Als je al een keer een ander programma gedownload hebt waarmee je torrents wilde downloaden wordt er gevraagd of je uTorrent wil gebruiken als de standaardprogramma’s voor Torrent files. Bij Connection type moet je je upload snelheid opgeven. Druk op de knop “Run Speed test at: www.dslreports.com” als je niet weet wat je up- en download snelheid is zodat je een snelheidstest kan uitvoeren. Je hoeft niet exact je snelheid in te voeren, als je maar een indicatie aangeeft.


Achter Current Port kan je opgeven welke poort je wil dat uTorrent gebruikt voor het up- en downloaden. Om de beste snelheid te krijgen vul je hier een willekeurig getal in tussen de 49125 en 65535 werkt meestal wel goed. Klik nu op de knop Test if port is forwarded properly om te kijken of de poort die je hebt opgegeven wel open is.

Er wordt nu een website geopend van uTorrent. Als je poort niet open staat zie je gelijk een melding “Error” met het bericht dat je poort waarschijnlijk niet open staat. Het downloaden gaat trager als normaal.

Het kan zijn dat je een melding krijgt van Windows Firewall. Als deze vraagt of je de blokkering van Utorrent wil opheffen en Utorrent wil toevoegen aan de lijst met uitzonderingen klik je op “ja” .

Als je dit probleem hebt probeer dan eerst even een ander nummer bij poort op te geven. Als je dan nog steeds tegen dit probleem aanloopt zit je mogelijk achter een router. Voor meer informatie voor het openen van een poort op je router kan je gebruik maken van de uitleg op portforward.com

Als de poort open staat krijg je na het testen van de poorten via Utorrent (zie hierboven) een internetpagina met “OK!” te zien. Als je alles naar wens hebt ingesteld druk dan op Use Selected Settings

Klik op de knop Preferences om naar instellingen te gaan.

Bij Language kan je de taal instellen, standaard zit er bij uTorrent alleen Engels, maar als je meer talen wil kan je op More drukken en het language pack downloaden.

Bij UI Settings staat standaard aangevinkt dat UTorrent naar updates moet zoeken. Heb je geen zin in elke keer een melding krijgen als er een nieuwe versie van UTorrent beschikbaar is, vink deze optie dan uit.
Overigens kan je deze optie het beste aangevinkt laten staan omdat er inn nieuwere versies meestal updates zitten die oude problemen verhelpen.

Nu gaan we naar UI Settings

Bij System Tray staat standaard aangevinkt dat je met het kruisje rechtsboven je scherm Utorrent alleen minimaliseerd en niet geheel afsluit.  Als je UTorrent echt wil afsluiten moet je op het icoontje van Utorrent (rechts onderin ) met je rechtermuisknop klikken, en exit kiezen. Als je wil dat Utorrent wel direct afsluit als je op het kruisje drukt, vink deze optie dan uit.

Bij Actions for double click kan je opgeven wat er moet gebeuren als je dubbel op een bestand dat aan het downloaden of uploaden is klikt. Standaard staat  'Show properties' ingesteld, waarmee je de eigenschappen weer kan geven, maar je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor open folder.

Ga vervolgens naar Directories (nog steeds in het menu van Preferences/voorkeuren)

Als je Put new downloads in aanvinkt kan je opgeven waar je wil dat uTorrent de bestanden die hij download, opslaat. Als je Move completed downloads to aanvinkt kan je opgeven waar uTorrent die bestanden naar toe moet verplaatsen zodra het downloaden klaar is. Als je de deze uitgevinkt laat zal uTorrent de bestanden gewoon in de map staan waar je ook je nieuwe downloads hebt staan.

Druk op Apply om de veranderingen op te slaan en druk vervolgens op OK om terug te gaan naar het hoofdscherm van Utorrent.
Torrents openen en downloaden

Nu moet je alleen nog torrent-bestanden opzoeken zodat je kunt gaan beginnen met downloaden.
De torrentbestanden zijn te vinden op veel websites. In deze handleiding gebruik ik een van de meest bekende websites, namelijk The Piratebay.

Op de site van The Pirate Bay kunt u zoeken naar torrents via het zoekscherm “Zoek torrents” .

Hier kun je bijvoorbeeld een titel van een film intypen en vervolgens drukken op “Pirate zoeken”

Om een film te zoeken die al voorzien is van Nederlandse ondertiteling typ je in het zoekveld (NL sub) of (Dutch)

Klik met de rechter muisknop op download deze torrent om om het torrent bestand op te slaan op je bureaublad.

Klik weer op opslaan zodat het torrent bestand op uw bureaublad staat.

Nadat het torrent bestand is gedownload, klik je op Openen om u torrent te downloaden.
uTorrent wordt automatisch geopend en laat alle bestanden binnen de torrent file zien die gedownload worden. Druk op “OK” om te beginnen met downloaden.

De download wordt gestart.

Je kunt onder het downloaden je PC afsluiten als dat nodig is en gewoon later weer doorgaan met je download. UTorrent onthoud hoever je was met downloaden en gaat weer verder bij de eerstvolgende keer dat je Utorrent start.

Reacties op dit artikel
Rakkertje, 2009-09-28
( +2 )

Het programma Utorrend is een mooie aanvulling in je pc , dit voor het downoaden van filmen , muziek en dergelijke .

Je vind er de allerlaatste filmen en kan deze vrij snel downloaden .

Een aanrader .
Jeroen m, 2009-10-07
( -3 )

Torrents zijn hoogst illegaal, ik vind dit niet gepast. Wat een schande zeg,
Jantien, 2009-10-07
( +2 )

Jeroen m, je bent niet goed in je hoofd! Ga jij maar lekker films KOPEN jij LOSER!!!!
Nieuwpoort, 2009-12-23
( -1 )

Jeroen m. Torrents zijn dus absoluut niet illegaal.

De bestanden die je via een torrent download 'kunnen' illegaal zijn.

Maarja, so what? 5km/h te hard rijden in de auto mag ook niet..

If you can't take the heat, stay out of the kitchen!
Hendrik, 2010-06-02
( 0 )

Torrents is het mooiste wat dr is.
Al download ik nu vaak met een Magneet link.
Nikki, 2011-02-10
( 0 )

Hoi,
Ik heb net utorrent op mn mac gedownload maar hij laat als ik hem open niet eerst alle bestanden in de file zien voordat hij begint met dowloaden. Hierdoor kan ik niet kiezen wat ik wel en niet wil downloaden. Weet iemand hier hoe ik moet zorgen dat dat venster zich wel opent?

Thanxs Nikki
Jeroen, 2011-06-22
( +2 )

Nikki,
Dan moet je gwn niet je mac gebruiken
Elsje, 2011-08-30
( +4 )

Kan je het kleine bestandje ( magneetlink) verwijderen als je klaar bent?
Maa, 2011-11-02
( +7 )

Als ik een torrent link wil downloaden komt er altijd dat torrent niet geldig is gedoceerd!
Wat moet ik doen?
Mlop, 2011-11-03
( 0 )

Kent er iemand een goeie torrent site waar ze bijna alles op hebben en geen account op moet maken en waar ze het met u torrent verbinden??
Maurice, 2012-04-26
( +2 )

@nikki
ik weet hoe dat werkt ik heb zelf macbook Pro
als je Google Chrome gebruikt krijg je een balk onderin met gedownloade bestanden (ook utorrent bestanden) klik daar 1 keer op en na 5 seconden weer dan dan staat hij wel in utorrent
ik vind het wel raar dat het zo moet maar je kan het probleem zo oplossen!

groet maurice
Kim, 2012-05-24
( 0 )

Ik download al jaren met utorrent, maar heb pas sinds een maand of 3 een mac, en ik heb geen idee waar de torent bestanden orden opgeslagen op de pc zelf.. iemand enig idee?

bvd
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl