X

Sinterklaasgedichten maak je simpel, snel en origineel!

  • Ontvang 5 originele gedichten
  • Volledig gepersonaliseerd
  • In 2 minuten klaar!
Ga naar sinterklaasgedichten.net
Infoyo
Vragen en antwoorden
Zoek artikelen:

Enquete iPhone 4

Ontvang het laatste nieuws over "Computers en internet" en maak kans op 1000 euro cash.
Laat nu je e-mailadres achter. Speel gratis mee.


Zoekmachine Marketing: Alles over zoekmachine adverteren (SEA) en zoekmachine optimalisatie (SEO)

Venster sluiten

Maak een melding van dit artikel
Selecteer de motivatie van je melding:
Spam / reclame Misleidende of onduidelijke inhoud
Lage inhoudelijke kwaliteit Niet Nederlands
Erotische inhoud Artikel bestaat reeds op internet
Gokken / Illegale promotie Andere reden...

Omschrijf de motivatie van je melding:
Venster sluiten

Stuur dit artikel door
Je naam:
Je e-mailadres:
E-mailadres ontvanger:
Artikelscore
+2
  Goed artikel ( +2 )
  Slecht artikel ( 0 )
RSS van Salsa333 Salsa333 Auteur op infoyo sinds
02 Juli 2008


Bekijk het profiel van Salsa333
Datum: 12-08-2008
Auteur: Salsa333
In een tijd dat populaire termen als Zoekmachine marketing of adverteren, internet marketing, SEO, zoek machine optimalisatie, Search engine marketing, organic search, vindbaar zijn in Google en bovenaan staan in Google of Yahoo† de overhand nemen in Marketing land, is het tijd dat een en ander eens in normaal Nederlands uitgelegd wordt...

Zoekmachinemarketing (SEM)

Zoekmachine marketing of  Search engine marketing (afgekort tot SEM) bestaat uit een aantal instrumenten om je product, dienst, website of webwinkel (webshop) te promoten of vindbaar te maken op internet.

Zoekmachine marketing bestaat in de basis uit de volgende elementen:
  • SEA - Zoekmachine Adverteren
  • SEO - Zoekmachine Optimalisatie
  • Link Management (Link building)

Zoekmachine Adverteren/ Search Engine Advertising

In zoekmachines op internet zoals Google, Yahoo en MSN search, is het mogelijk om te adverteren. Het is adverteren in de lijst met resultaten die verschijnt nadat iemand een zoekopdracht heeft ingetypt. Je verschijnt dan met je advertentie tekst boven of naast de resultatenlijst, ook wel 'bovenaan rechter rijtje in Google staan' genoemd. We noemen dit advertentiesysteem in Google het zogenaamde Google AdWords.

Hoe werkt zoekmachine adverteren?
Je betaalt per klik op je advertentie en je bepaalt zelf hoeveel je maximaal wilt betalen voor een klik op je advertentie. Via een biedsysteem -een soort veiling- kun je met eigen advertentieteksten gaan adverteren.

Dit doe je door van tevoren vast te stellen wanneer je advertenties vertoond moeten worden. Je stelt vast dat jouw advertenties moeten worden vertoond als iemand in Google (of andere zoekmachine) een bepaalde zoekterm heeft ingetypt. Zo kun je precies bepalen wanneer wel en wanneer je Adwords advertentie niet wordt vertoond aan iemand.

Voordelen van zoekmachine adverteren:
- Jij bepaalt welke bezoeker interessant voor je is en welke niet
- Alleen iemand die zoekt naar jou krijgt je advertentie te zien!
- Jij bepaalt hoeveel een klik op je advertentie (=een bezoeker naar jouw website) mag kosten
- Jij bepaalt hoeveel geld je per dag/ maand uit wilt geven aan advertentiekosten, bijvoorbeeld Ä50,-
- Je kunt beginnen of stoppen met adverteren wanneer je maar wilt
- Geen klik = geen advertentiekosten
- Alles, maar dan ook alles is meetbaar. Resultaatgericht dus!


Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Je website -en daarmee de inhoud ervan- vindbaar maken kan, naast het adverteren in de zoekmachines met AdWords ook op een andere manier. We noemen dit zoekmachine optimalisatie. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de techniek achter de website en de tekstuele inhoud van je site helemaal wordt afgestemd op de manier waarop zoekmachines zoals Google, Yahoo en MSN live search jouw site doorzoeken.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?
De robots van deze zoekmachines zoeken bij elke zoekopdracht die door iemand wordt ingetypt naar linkjes van websites op internet die de meest relevante inhoud bevat, zodat degene die de zoekopdracht heeft ingetypt ook datgene vindt wat hij of zij zoekt. Alle informatie achter die linkjes (zoals een soort wegwijzers) wordt opgeslagen om in de toekomst snel te bepalen waar en welke site op welke pagina de meest relevante informatie aanbiedt. Deze site verschijnt dan in de 'normale' resultaten, ofwel de organische resultaten in de zoekmachine, die je normaal gesproken midden op de pagina vindt. Hier geldt: hoe relevanter je site lijkt, hoe hoger de Page Rank (zoals de waardering voor je site wordt uitgedrukt) zal worden.

3 belangrijke pijlers binnen zoekmachine optimalisatie:
  • Technische optimalisatie
  • Tekstuele optimalisatie (copywriting)
  • Link building

Technische optimalisatie

De techniek van je site bepaalt hoe gemakkelijk een robot van de zoekmachines de inhoud van je site kan vinden. Door je site goed gestructureerd aan te bieden aan de robot met duidelijke kopjes (zgn. H1 en H2 tags) die de inhoud van een bepaalde pagina in je site samenvatten wordt het gemakkelijker voor de robots om te bepalen of je site relevant genoeg is om hoog in de lijst met resultaten te zetten. Je gebruikt bepaalde sleutelwoorden -keywords- die weergeven wat de belangrijkste inhoud van je site is en per pagina doe je dus hetzelfde.

Robots doorzoeken het meest gemakkelijk een snelle site (die dus maar kort inlaadt) en een site met een zogenaamde 'schone' code. Bovendien bekijkt de robot of je ook binnen de site op de juiste manier bepaalde linkjes tussen pagina's aan hebt gelegd en of deze op de juiste manier gemaakt zijn.

Voor technische optimalisatie gelden heel veel verschillende 'regels' zodat het aan te bevelen is om hier een gespecialiseerde webmaster of bureau voor in te huren. Let wel op: Er zijn bureaus die u 'garanderen' dat u bovenaan in Google verschijnt. Die garantie kan in geen enkel geval worden afgegeven, hooguit dat uw positie zal verbeteren.

Tekstuele optimalisatie

Om ervoor te zorgen dat de teksten op je site goed worden gevonden heb je je site laten optimaliseren. Je site wordt nu gemakkelijk gevonden en is gemakkelijk door te bladeren voor de robots van zoekmachines.

Daarna kun je je teksten gaan herschrijven om ervoor te zorgen dat je teksten ook daadwerkelijk als relevant worden gevonden. De pagina die je de titel hebt gegeven 'computeronderdelen' moet dus alleen de onderdelen die u aanbiedt of beschrijft bevatten en niet de complete pc's.

De inhoud van de bovengenoemde pagina heb je een titel gegeven. Zorg ervoor dat de sleutelwoorden die je belangrijk vindt voor die pagina ook regelmatig terugkomen op de pagina.

Voor alle technieken die je kunt gebruiken om je site optimaliseren geldt:
Kijk uit met het overdrijven. Dus niet je hele pagina vol zetten met die paar woorden waarvan je vindt dat ze het belangrijkste zijn en dat de robots deze moeten 'vinden'.

Alle trucs om de robots te in de maling te nemen zijn inmiddels al geprobeerd en genadeloos afgestraft.

Link Management of Link building

Om de relevantie van je site veel kracht bij te zetten is het belangrijk dat de zoekmachine robots wordt verteld dat jij relevante inhoud op je site hebt staan. Als veel andere sites linkjes naar jouw site of pagina's binnen jouw site bevatten zal jouw site als relevanter worden beschouwd.

Het is dus belangrijk dat veel verschillende bronnen -die zelf ook al als relevant of door een hoge pagerank als een autoriteit worden gezien- jouw site als relevant beoordelen en naar je 'linken'. Deze links kun je inkopen (betaalde links) of aanvragen door aan site beheerders die een site hebben die informatie bevat die gerelateerd is aan jouw site te vragen om een link naar jou te plaatsen. Vaak gebeurt dit door linkjes uit te wisselen. Naast een betere waardering door robots kun je hiermee gratis extra bezoekers naar je site krijgen.

Door bovenstaande technieken te combineren en te blijven uitvoeren, kun je ervoor zorgen dat je ook in de normale resultaten binnen zoekmachines een betere pagerank en daarmee positie krijgt.

Succes.

Reacties op dit artikel
Wees de eerste die een reactie plaatst!
Plaats een reactie
Naam:
E-mailadres:

Reactie:

Auto en vervoer Computers en internet Dier en natuur Electronica Eten en drinken Financieel Hobby en vrije tijd Huis, tuin en wonen Kunst en cultuur Mens en gezondheid Mijn mening over... Muziek, Tv en films Samenleving en ontwikkeling School en studie Sport Vakantie en vermaak Wetenschap Zakelijk
      Home   -   Aanmelden   -   Top artikelen   -   Nieuwe artikelen   -   Sitemap   -   Help   -   Links   -   Privacy policy   -   Contact
Copyright © 2018 - Infoyo.nl